Cookies! We gebruiken Google Analytics om onze website te analyseren
Zending volgen of aanmaken?
Zending volgen of aanmaken?

Samen. Onderweg.

Op de weg, in onze warehouses en op kantoor: bij Roemaat doen we het samen.

Altijd dichtbij

Met Achterhoekse nuchterheid opereren wij wereldwijd

We leggen duizenden kilometers per dag af maar houden de lijntjes kort. Dat geldt voor de partnerships met klanten, maar ook voor collega’s onderling. Hoe we dat doen? Simpel: door oprechte interesse en aandacht voor elkaar, zowel klant als collega. We zeggen waar het op staat, weten wat we aan elkaar hebben, zien elkaars kwaliteiten, leren van elkaar en laten elkaar groeien. Zo worden we samen elke dag een beetje beter.

Samen onderweg met elkaar

Alles goed voor elkaar? Dat regelen we met elkaar. We nemen ons werk serieus, maar vergeten het plezier daarbij niet. We zijn maten, Roemoaten op z’n Achterhoeks. Een Roemoat, daar kun je van op aan.

Samen onderweg naar de toekomst

We rijden de toekomst tegemoet, letterlijk. Een duurzame toekomst met innovatieve manieren om uitstoot te verminderen. Maar ook een toekomst met meer efficiëntie door data, koppelingen en automatisering. Overal leggen we verbindingen, fysiek en digitaal. Ons team is een mix van jong en ervaren en neemt je mee op weg naar de toekomst.

Samen onderweg met zekerheid

Jou ontzorgen is voor al onze collega’s prio nummer één. Met de juiste afstemming en voorbereiding zorgen we voor een vlekkeloze samenwerking. Zo ben jij verzekerd van de beste service op gebied van transport en logistiek.
Een grote familie

Leer de Roemoaten kennen

“Ik was 16 en dacht: ik ga een jaar werken bij Roemaat, dan kijk ik verder. Inmiddels zit ik hier al 17 jaar.” Veel van onze mensen hebben een soortgelijk verhaal: op jonge leeftijd begonnen en vervolgens niet meer vertrokken. Vrienden gemaakt, doorgegroeid en nog altijd volop toekomstplannen. Daar zijn we trots op!

190+
collega's
80+
vrachtwagens
52
vrimibo's

Harde werkers met hart voor de transport en logistiek

Naast vaders en zoons, vrienden en kennissen en doorgewinterde Achterhoekers maken onze enthousiaste niet-Achterhoekers ons team compleet. Zoals Toon: al 40 jaar chauffeur en pas sinds een paar jaar neergestreken in onze streek. “Bij Roemaat kwam ik in een warm nest terecht. Hier voel ik me thuis.”

Oprichting - 1964

1964 was het jaar waarin Aloys Roemaat het gelijknamige familiebedrijf oprichtte. Samen met zijn vrouw Marietje zorgde hij ervoor dat de jonge wortels van het bedrijf zich stevig konden vestigen. Het bedrijf groeide en vestigde zich in 1987 op de huidige locatie: de Albert Schweitzerstraat. Destijds met 12 vrachtauto’s en 17 medewerkers.

Van vader tot zoon - 1990

Het stokje werd in 1990 overgedragen aan Peter Roemaat. Ondernemerschap zit ‘m in de genen, want zoon Peter laat het bedrijf al snel naar 50 medewerkers en 30 auto’s groeien. Specialisatie in kooiaap transport werd de kracht van het bedrijf. In 2016 waren er 85 medewerkers in dienst en zo’n 40 auto’s onderweg.

Klaar voor de toekomst - 2019

Thomas Kruip wordt 2019 officieel benoemd als algemeen directeur en er worden stappen gemaakt op alle vlakken. Van digitalisering tot uitbreiding van het wagenpark. De mijlpalen blijven komen; 2022 wordt de directeur op een leeftijd van 37 jaar eigenaar van Aloys Roemaat Transport. We zijn klaar voor de toekomst.

Samen. Onderweg. - 2024

Anno 2024 telt het bedrijf meer dan 190 medewerkers en 4 vestigingen. De kracht zit ‘m nog altijd in hetzelfde: de ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit, plezier en kwaliteit. En misschien wel het allerbelangrijkste: saamhorigheid.

Onze drijfveer

De beste kwaliteit leveren in transport en logistiek. Elke dag opnieuw.

Swipe voor meer verhalen

‘MT van de toekomst’

Innoveren, verbeteren, groeien: iedere dag zijn we bezig met de toekomst. De toekomst van de transportwereld, maar ook die van onze mensen! Met ons ‘MT van de toekomst’ houden we onszelf scherp.

Groot van formaat, een klein Roemaat-hartje

Ooit begon het met één enkele vrachtwagen, inmiddels opereren we wereldwijd. We zijn flink gegroeid in formaat, maar het vertrouwde Roemaat-gevoel is nooit verdwenen. Dat kunnen onze Roemoaten beamen!

Samenwerken met techniek

Ook als het gaat om data en software doen we het samen. We lopen voorop in het bieden van data-inzicht en het koppelen van systemen voor onze klanten. Elke dag een stap vooruit.
Altijd dichtbij

Roemoaten vertellen

De mooiste verhalen schuilen achter de lachende gezichten van onze collega’s. Onze chauffeurs, planners, warehouse toppers en kantoormedewerkers vertellen over hun Roemaat reis.

Swipe om meer verhalen te lezen

“Dagelijks zijn mijn team en ik bezig met de toekomst: met innovaties, duurzaamheid en het implementeren van nieuwe businessmodellen. Alles wat we doen moet iets bijdragen of toevoegen aan ons bedrijf, ons personeel én onze klanten. Belangrijk is dat we iedereen meenemen en betrekken bij de toekomst van Roemaat. We delen de belangrijkste strategische stappen bedrijfsbreed. Samen. Onderweg. is niet voor niets ons motto: we hebben elkaar nodig om voorop te blijven lopen.”
Thomas Kruip, algemeen directeur
“Al sinds 1972 kom ik bij Roemaat over de vloer. Op mijn 12e begon ik met wagens wassen en ’s avonds hielp ik op de loods. Vanaf mijn 18e kreeg ik een baan elders, maar ’s avonds en op de zaterdagen bleef ik bij Roemaat werken. Aloys en Marietje waren mijn tweede vader en moeder, ik was hier elk vrij moment. Toen mijn vorige baas failliet ging en ik Roemaat de vraag stelde wanneer ik fulltime kon starten, was het antwoord: ‘Dat weet je wel Walter. Morgen.’”
Walter Hanselman, chauffeur & vader van Koen
“Op mijn derde had ik een trekkertje met aanhanger en deed ik niets anders dan hele dagen achteruitrijden. En al sinds mijn tweede ging ik elke vakantie met mijn vader mee naar Roemaat. Op mijn 14e begon ik hier als corveeër in de schoonmaakdiensten en ’s avonds zette ik de vrachtwagens voor het dock. Mijn vader liet me één keer op de werf een rondje rijden, en ik was verkocht. Voor mij was én is er geen andere optie dan chauffeur worden.”
Koen Hanselman, chauffeur & zoon van Walter
“Sinds 2012 ben ik voor Roemaat aan de slag, daarvóór werkte ik voor één van de klanten van Roemaat. Destijds is de volledige expeditie en logistiek door Roemaat overgenomen. Een mooie stap; we zijn nu veel meer betrokken bij het proces! Vanuit ons warehouse in Varsseveld regelen we alles voor de klant: van het overpakken van deuren en het sorteren van pallets tot het klaarzetten van de bestellingen voor dedicated transport. Lekker afwisselend, daar hou ik van!”
Hans Kämink, logistiek medewerker warehouse Varsseveld
“Ik ben al meer dan 30 jaar chauffeur bij Roemaat. De meesten kennen mij als ‘Kokkie’. Ik hou van reuring: gezelligheid, ouwehoeren en een discussie op zijn tijd. Ik zeg altijd: een goede chauffeur is de vertegenwoordiger van het bedrijf. Representativiteit is belangrijk, maar gelukkig is dat bij Roemaat top geregeld. Het grootste deel van mijn ritten gaat naar de binnenstad van Amsterdam. De uitdaging om daar alles probleemloos te kunnen lossen is elke dag opnieuw fantastisch.”
André Kok, chauffeur van het eerste uur
“Ik werkte al even als chauffeur bij Roemaat toen ik een beroerte kreeg. De verwachting van de artsen was niet rooskleurig. Toch gaf Roemaat me de kans om stapje voor stapje op te bouwen. Het begon met een uurtje in de week, inmiddels zijn dat er 40. Ik ben nu mentor-chauffeur, maak nieuwe collega’s wegwijs binnen het bedrijf en het chauffeursvak. Als ik besef wat Roemaat allemaal doet voor de medemens, voor mij én collega’s, maakt me dat enorm dankbaar.”
Patrick Pardijs, chauffeur en mentor-chauffeur
“16 jaar geleden fietste ik met een kameraad langs Roemaat. ‘Jongens, zoeken jullie nog werk?!’ riep de toenmalige teamleider. We begonnen als zaterdaghulp met het laden en lossen van vrachtwagens en inmiddels ben ik teamleider loods. In de techniek verandert er veel en snel, we gebruiken geavanceerde systemen voor o.a. voorraad en planning. Dat vraagt flexibiliteit van mensen, maar samen krijgen we alles voor elkaar. Jong helpt oud en andersom. Dat is echt onze kracht!”
Tim Beestman, supervisor logistiek
“De bedoeling was om een jaar bij Roemaat te werken en daarna weer naar school te gaan. Dat ene jaar zijn er inmiddels al meer dan 12. Intern volgde ik de opleiding tot teamleider; ik werk nu als teamleider warehouse op de locatie in Groenlo. ‘Samen’ is voor mij het allerbelangrijkst. We helpen elkaar waar nodig en gaan pas naar huis als we allemaal klaar zijn. We ondersteunen elkaar, op welk vlak dan ook!”
Jordi Nijenhuis, teamleider warehouse Groenlo
Samen. Onderweg.

Stap in en rij mee, samen de toekomst in.

Werken bij Roemaat

Weten hoe het er écht aan toe gaat op de werkvloer (of in de vrachtwagens)? Ontdek het zelf.

Contact opnemen

Voor al je vragen over wie we zijn, wat we doen en waar we naartoe gaan.

Jouw transport en logistiek onderbrengen bij Roemaat? We maken je wegwijs in de mogelijkheden.