Cookies! We gebruiken Google Analytics om onze website te analyseren
Zending volgen of aanmaken?
Zending volgen of aanmaken?

Party Logistics

Party Logistics

Als logistiek operator beheren en regisseren we op verschillende niveaus de logistieke keten voor onze klanten. Dit vraagt om maatwerk. We informeren je graag over de voordelen en mogelijkheden van gehele of gedeeltelijke overname van je logistieke keten.

Een passende oplossing voor elke behoefte

De wijze waarop de logistieke operatie van een onderneming is georganiseerd, wordt aangeduid in niveaus. Het kiezen van de juiste PL leidt tot overzicht en het vereenvoudigt de supply chain voor iedere onderneming. We ontzorgen je door processen optimaal te coördineren, wat uiteindelijk resulteert in kostenbesparingen voor jouw onderneming. Roemaat Transport is jouw logistieke partner op elk niveau.

Ingewikkeld? We zetten de verschillende niveaus op een rijtje:

First Party Logistics (1PL)

De ondernemer heeft volledige controle op het gehele logistieke proces. Hij (of zij) transporteert zijn goederen rechtstreeks naar de eindgebruiker vanuit eigen beheer.

Second Party Logistics (2PL)

De ondernemer huurt een koeriersbedrijf in om zijn producten van de ene locatie naar de andere te laten brengen.

Third Party Logistics (3PL)

Wanneer het (grootste deel van het) logistieke proces van een bedrijf wordt uitbesteed, spreek je van third party logistics. Bij deze vorm kan ook sprake zijn van aanvullende diensten zoals boeking van zendingen, warehousing en verpakken.

Fourth Party Logistics (4PL)

Bij 4 PL gaat de ondernemer een langdurig contract aan waarbij het gehele logistieke proces wordt uitbesteed.

Fifth Party Logistics (5PL)

De laatste ontwikkelingen op gebied van party logistics gaan nog een stap verder. Bij 5PL wordt de uitvoering van de transport- en logistieke diensten van de 3PL-aanbieder gecombineerd met de supply chainoptimalisatie van de 4PL aanbieder. Bij 5PL wordt met IT-oplossingen de supply chain volledig zichtbaar gemaakt. Dit biedt een actueel en compleet beeld van voorraad, transport en prestaties.

Meer weten over Party Logistics?

We gaan graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Daag ons maar uit, vinden we leuk!

“Met party logistics bieden we onze klanten grip op het hele proces. Eén aanspreekpunt in je gehele logistieke keten is immers wel zo prettig. Wij vormen voor onze klanten de schakel tussen alle partijen op gebied van transport, warehousing en forwarding.”
Ingmar Leussink, Warehouse manager
Jouw transport en logistiek onderbrengen bij Roemaat? We maken je wegwijs in de mogelijkheden.